Zukikrawlers

Zukikrawlers (http://www.zukikrawlers.com/index.php)
-   Technical Section (http://www.zukikrawlers.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   toyota carb swap problems (http://www.zukikrawlers.com/showthread.php?t=55654)

redzuki88 01-12-2018 12:51 AM

toyota carb swap problems
 
so the other day i put a new toyota 3k carb on my 1.3 to replace my stock carb. i have all vacuum ports plugged and have my vac advance running to my distributor. it is getting plenty of fuel and i can get it to start if i have it at half throttle and will rev high, but i have no bottom end or no idle it just sputters and dies. i have my air/fuel set at 2.5 turns out to start as I've been told to do so before from others. what could be my issue? I've been struggling a couple days now and need to get it running lol. any help would be great, as this is my first samurai and I'm new to all this. thanks in advance!

Curtisflip 01-13-2018 09:25 AM

Have you set or adjusted the hot and cold idle screws?

redzuki88 01-13-2018 03:08 PM

Quote:

Originally Posted by Curtisflip (Post 924631)
Have you set or adjusted the hot and cold idle screws?

I have messed around with them and have had no changes. the only thing i haven't done is modify the thermal spacer (fill slot and cut groove as many write ups suggest) I've heard from others that it is not necessary but others say it is required. could this be my issue?

Curtisflip 01-13-2018 04:59 PM

I don't know about the thermal spacer issues, I slotted/filled mine. I do know when I've had carb issues with a new carb it's always a vacuum leak somewhere.


All times are GMT -5. The time now is 11:38 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2005-2017 Zukikrawlers.com